Soustvarjajmo

Istra je del izjemne mediteranske krajine, tradicije, kulture in sadov. Slovenija sodi med varnejše in naprednejše države, lahko se pohvali z uspešnimi posamezniki in ekipami oziroma skupinami, ki dosegajo nadpovprečne, svetovne uspehe.

Naša dežela je na mnogih področjih butična. Koliko razlogov za optimizem, za svetel pogled v prihodnost!

Pa vendar nas je zanos v zadnjih letih zapustil, bolj kot optimizem nas navdaja kritičnost do sistema, ureditve, politike, do njenih posledic v vsakdanjem življenju. Zato se zatekamo v pasivnost, v neke vrste filozofijo za dnevno rabo – »bolje, da ne vem« ali »nič se ne da, tako pač je«. In dogajanje teče mimo, o njem odločajo bolj agresivni in interesno usmerjeni.

Ozaveščeni občani, aktivni državljani, »zanesenjaki« različnih političnih prepričanj in pripadnosti, ki nam ni vseeno, združeni v gibanju Skupaj,  gremo nad otopelost in v izziv s pisano besedo. Želimo objavljati ideje, mnenja, razmišljanja, predloge, akcije, primere dobre prakse; želimo širiti védenje in soodločati na temelju argumentov, znanja, spoštovanja drugače mislečih; pripravljeni smo se vsestransko angažirati za skupno dobro v projektih, ki so pomembnejši od razlik v naših pogledih.

Vabimo, da se nam pridružite. Soustvarjajmo ta blog, prispevajmo teme za razmislek in za prihodnost, soustvarjajmo svet, v katerem želimo živeti v svoji soseski, kraju, mestu, državi. Bodimo aktivni, povejmo, kaj mislimo, in to uresničujmo.

V rubriki »Soustvarjajmo« bomo objavljali prispevke, ki jih boste posredovali. Želimo, da so opremljeni s fotografijami, dolžina teksta naj ne presega 5.000 znakov, objavljali bomo besedila v slovenščini in italijanščini, pravica in odgovornost administratorja pa bo, da bo vsebina v okviru etike javne besede.

Združimo moči in soustvarjajmo danes za jutri!