Koper za desetko!

Kaj je potrebno, da bi se MO Koper prebila med najboljših deset slovenskih občin?


V civilnem gibanju Skupaj si želimo, da bi se MO Koper povzpela v vrh slovenskih občin, v katerih je najbolje in najlepše živeti. Toda kako objektivno ugotoviti, kam se uvrščamo, na katerih področjih se že lahko merimo z najuspešnejšimi, na katerih zaostajamo in kaj je potrebno postoriti za preboj na višjo raven kakovosti življenja?

Koristne odgovore ponuja projekt Zlati kamen, ki vključuje vsakoletno rangiranje slovenskih občin po kazalcih razvitosti na najrazličnejših področjih, prepoznava in spodbuja dobre prakse in odličnost ter izpostavlja in nagrajuje najboljše. V ožjem smislu je namenjen lokalnim politikom in strokovnjakom, ki delujejo v lokalni upravi. V širšem smislu pa želi vsakega od nas osveščati o dobri lokalni samoupravi in nas tako razvijati v zahtevne, kritične volilce.

MO Koper se v letošnjem letu skupno uvršča na razmeroma visoko 22. mesto med slovenskimi občinami. Analitičen pregled pa pokaže izrazito neuravnotežen profil in tudi nekaj zaskrbljujočih rezultatov.

Bodimo ambicioznejši, merimo višje! Želimo, da bi naša občina v prihodnjih letih zmanjšala neuravnoteženost posameznih področij in se na Zlatem kamnu v skupni razvrstitvi prebila med deset najboljših.

Zato vabimo na srečanje KOPER ZA DESETKO!, ki bo v ponedeljek, 16. 4. 2018, ob 18. uri, v prostorih Središča Rotunda (Destradijev trg 11).

Naša gosta bosta predsednica strokovnega sveta projekta Zlati kamen prof. dr. Vesna Mikolič in glavni urednik projekta Zlati kamen mag. Robert Mulej, ki bosta predstavila sam projekt, predvsem pa kriterije in kazalnike za razvrščanje razvojno najmočnejših občin ter primere dobrih praks iz zadnjih nekaj let. Srečanje bo vodila članica gibanja Skupaj Božena Ambrozius, ki bo tudi povzela podatke za koprsko občino. Sledila bo razprava vseh udeležencev srečanja.  • Deli objavo