Mala loža – veliko bogastvo

Gibanje Skupaj vabi na okroglo mizo o viziji za kulturne spomenike in javne prostore v mestu


Naslednji teden v sredo ob 18. uri gibanje Skupaj organizira okroglo mizo MALA LOŽA – VELIKO BOGASTVO, na kateri se bodo ugledni gostje pogovarjali o vrednotenju in viziji za kulturne spomenike ter javne prostore v mestu.

Okrogla miza bo v Središču Rotunda, na njej bodo sodelovali prof. dr. Sonja Ana Hoyer, dr. Jure Vuga, Neva Zajc, mag. Neža Lipovec Čebron, u. d. i. a. Tina Rugelj, u. d. i. a. Marjan Vrabec in Drago Mislej Mef, vodili pa jo bosta Irena Urbič in Vesna Humar. Njen namen je odpreti konstruktivno razpravo o upravljanju in spoštljivi rabi kulturne dediščine historičnega jedra mesta Koper.

Za to, da bi dobili prostor za organizacijo okrogle mize, smo se mučili ves teden. Na MOK smo poslali tri pisma, klicali in v torek končno dobili odgovor tajnice, da niso pripravljeni sodelovati pri okrogli mizi. V tem času smo iskali še druge možnosti, se obrnili na Primorske novice, saj bi bila avla Palače Tarsia in sedež primorskega dnevnika pravi ambient. A smo bili zavrnjeni. Podobno je bilo z Univerzo na Primorskem. Najprej ja, potem skop odgovor, »da sta avla in sejna soba v sredo, 27. 9. 2017, žal, zasedeni.”

Vsi prisrčno vabljeni, odpirajmo prostore, odpirajmo vrata in zavest.  • Deli objavo