Pet pred dvanajsto v Mali loži

Zbiramo zamisli in predloge občank in občanov MOK za boljše življenje v naši občini


Živeti želimo v eni najuspešnejših, ljudem prijaznih in urejenih slovenskih občin. Kjer se mesto, zaledje in podeželje razvijajo enakomerno in enakopravno, kjer skrbimo za svojo dediščino, spodbujamo ustvarjalnost in inovativnost na vseh področjih življenja. Kjer župan ali županja, svet občine in druga občinska telesa cenijo in spodbujajo udeležbo občanov pri odločanju o javnih zadevah. 

Veseli nas, da vse več slovenskih občin prepoznava participacijo občanov kot vrednoto, ki bistveno prispeva k boljši kakovosti življenja; naše občine žal še ni med njimi. Zato smo novembra lani vodstvo MOK pozvali, naj uvede participatorni proračun in opozorili, da je potrebno začeti zbirati predloge občanov že ob začetku proračunskega leta. 

Vse do danes nismo dobili odgovora in tudi sicer ni videti, da bi vodstvo MOK začelo delovati v tej smeri, pa smo se odločili, da prevzamemo pobudo. 

Občanke in občane vabimo, da nam, osebno ali pisno, posredujete odgovore na vprašanja:

  • Kaj vam je všeč in kaj pogrešate v naši občini, v krajevni skupnosti, naselju ali ulici? Ste morda že kdaj kaj predlagali, pa vas ni nihče slišal?
  • Kaj bi bilo treba storiti (na splošno in konkretno), da bi v naši občini, v krajevni skupnosti, naselju ali ulici lepše živeli?
  • Če bi bili vi županja ali župan, česa bi se najprej lotili, kako bi ukrepali, kaj spremenili?

ZbiramoZamisliInPredloge.pdf

RaccogliamoIdeeEProposte.pdf

S spoštovanjem bomo razmislili o vseh zamislih in predlogih, od najobsežnejšega do najmanjšega, pripravili listo predlogov ter se za njih zavzeli.

Na našem FB profilu pa vas bomo redno obveščali, kdaj in kje se bomo družili. Prvič ta četrtek, 28. 6., pet pred dvanajsto v Mali loži. 

Stopite v stik z nami: 
  • Deli objavo