Vabimo k sodelovanju

Do 18. 10. je na Upravni enoti mogoče podpisati obrazca podpore naši kandidaturi na lokalnih volitvah. Zakaj in kako to lahko storite?V Kopru, 27. 9. 2018

VABIMO K SODELOVANJU

V Mali loži že več kot dva meseca zbiramo predloge občanov, kako bi izboljšali življenje v naši občini. Z vami razpravljamo o vsakodnevnih, pa tudi težjih problemih, ki nas pestijo. Velikokrat smo ob četrtkih, pa tudi v zasebnih sporočilih, dobili predlog, naj se udeležimo volitev. Občinski svet je po mnenju mnogih postal glasovalni stroj županovih občinskih svetnikov, manjka pa argumentirane razprave kompetentnih ljudi, ki bi si prizadevali za dobrobit vseh občanov, razvoj občine in krajev, v katerih živimo, ne pa za strankarske interese. Člani civilnega gibanja Skupaj smo o tem dolgo razpravljali in se odločili, da poskusimo. 

Za lokalne volitve želimo občanom ponuditi listo aktivnih kandidatov, ki na svojih delovnih področjih dosegajo dobre rezultate, hkrati pa se že leta volontersko posvečajo različnim družbenim, kulturnim, športnim, humanitarnim in drugim dejavnostim. Za to pa potrebujemo vaše sodelovanje. Ker nočemo biti in ne bomo stranka, ampak ostajamo civilno gibanje, moramo namreč zbrati 450 overjenih podpisov na Upravni enoti, da sploh pridobimo pravico kandidirati na lokalnih volitvah.

KAKO?

Na dva obrazca (Podpora kandidaturi za listo in za župana) je potrebno vnesti svoje osebne podatke in ju podpisati v sobi številka 15 na Upravni enoti v Kopru (Trg Brolo), kjer bodo preverili vaš osebni dokument in na obrazec dali žig. Na obrazec nikamor ne vpišete, čigavo kandidaturo boste podprli. 

Potem pa je overjena obrazca potrebno izročiti v naše roke. To lahko storite:

  • ob četrtkih med 12.00 in 13.00 v Mali loži, 
  • ali po dogovoru s kontaktno osebo (tel. 041 278 087), 
  • ali po pošti (v ovojnici) na naslov Civilno gibanje Skupaj, Ferrarska ulica 14, 6000 Koper. 
  • Načrtujemo pa tudi stojnico pred stavbo Upravne enote; o tem vas bomo še obvestili.

Obrazca imajo na Upravni enoti, dobite ju tudi ob četrtkih (11.55 do 13.00) v Mali loži, ali pa ju natisnete tukaj:

LV_2_Podpora_občinski_svet.pdf

LV-1_Podpora_župan.pdf

In kdaj lahko overite obrazca na Upravni enoti Koper? Med uradnimi urami za stranke, pa tudi ob četrtkih, torej:

  • v ponedeljek, torek in četrtek od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 15.00 ure, 
  • v sredo od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 18.00 ure in 
  • v petek od 8.00 do 13.00 ure.

S podpisom obrazcev nam boste dali priložnost, da sploh lahko kandidiramo ter predstavimo svoj program in kandidate.

HVALA!


  • Deli objavo