Zakaj protestiramo

Nočemo vlade, ki laže in krade! Dovolj korupcije, zahtevamo odstop.


Janez Janša ni prišel  na oblast po volji slovenskega ljudstva, pač pa s prevaro volivcev DESUSA in SMCja, ki sta jim ti dve stranki pred volitvami obljubili, da ne bosta šli v koalicijo z Janševo SDS. To je že povzročilo popoln krah teh dveh strank, vendar dokler sta na oblasti skupaj z Janšo, se dela Sloveniji NEPOPRAVLJIVA škoda.

Na protestih kričimo, da je Janševa vlada koruptivna, nekompetentna, vulgarna, prostaška, da laže in krade, da nam z zlorabo koronske krize nepovratno spreminja zakonodajo, ki jo je Slovenija kot demokratična država v sodelovanju s civilno družbo trudoma gradila zadnjih 30 let. 

Janševa vlada je stroko odrinila, nastavila nekompetentne ljudi. Brez posvetovanja s stroko je sprejela  zakon, o katerem ni bilo nobene javne razprave, po katerem je korona, ki je bolezen, ki se išče med zdravimi ljudmi, pridobila status kuge in hemoragičnih mrzlic s skoraj 100% smrtnostjo, s čimer je vlada naredila pravni temelj za zelo mogoče neverjetne družbene znanstvenofantastične posledice popolnega totalitarizma, kot smo ga brali v  Deklini zgodbi Margaret Atwood ali Orwellovem letu 84 ter drugih futurističnih družbenih grozljivkah.

Janševa vlada koruptivno in nekompetentno zapravlja naš skupni denar. Slovenija je za svojo zaščitno protikoronsko opremo za 2 milijona prebivalcev porabila dosti več kot Avstrija za svojih 8 milijonov prebivalcev ali Hrvaška za svojih 5 milijonov prebivalcev. Poleg tega nas je ta vlada zadolžila za novih 5 ali 6 milijard, kar bodo odplačevali še naši vnuki in pravnuki! Pri vsem tem zapravljanju milijard v »borbi za reševanje življenj« pa jim je zmanjkalo ravno tistih 15 milijonov za novo infekcijsko kliniko, ki životari v neprimernih prostorih več sto let stare bajte in je danes njen direktor objavil, da imajo samo 26 primernih postelj za kovid bolnike! 

V tem mandatu Janeza Janše ne gre za stotisoče nemških mark gotovine, kot v trgovini z orožjem, kar še vedno ni razčiščeno, sodni postopki pa so zastarali, niti za par deset milijonov evrov kot pri trgovanju s patrijami, zaradi katerega sedijo kriminalci v avstrijskih zaporih, pri nas pa ne. Tokrat je naskok te vlade na netransparentno upravljanje z milijardami evrov ter zlorabo korona epidemije za izbris demokracije, vpeljavo totalitarizma in pokoritev vseh prebivalcev Slovenije takemu sistemu. Nagobčniki in ograje, paralizatorji in robokopi pa so simbol Janeza Janše in njegove vlade!

Zatorej dol s to koruptivno, nekompetentno, nedemokratično, totalitaristično, nekulturno, nedostojno, kradljivo, lažnivo, pohlepno, grabežljivo, vulgarno, prostaško, pokvarjeno vlado Janeza Janše in njegove mafijske združbe! 

NOČEMO  VLADE, KI LAŽE IN KRADE!  DOVOLJ KORUPCIJE, ZAHTEVAMO ODSTOP!

Maja Bavdaž Gross, upokojena samostojna kulturna ustvarjalka in veterinarka

Nagovor na protestu v Izoli, 2. 10. 2020

Z enega od protestov v Kopru

Z enega od protestov v Kopru

Z enega od protestov v Ljubljani

Z enega od protestov v Izoli

Z enega od protestov v Izoli
  • Deli objavo