Nada Paulin Cerkvenik

Kot članica okoljevarstvene organizacije AAG sem najbolj ponosna na naš uspeh v zvezi s plinskimi terminali v Tržaškem zalivu.


Profesionalno se ukvarjam z vzgojo in varstvom otrok, saj sem po izobrazbi diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok. Trenutno delam kot pomožna vzgojiteljica v vrtcu v Trstu.

Moje delo mi je všeč, rada imam otroke, oni imajo radi mene, dobro se razumemo. Ni vedno lahko in enostavno, večkrat sem izčrpana in se počutim nemočna, ko otroci ne upoštevajo mojih navodil, a otrokovo veselje in nasmeh, ko ti rečejo, da te imajo radi in ko vidiš, da so zadovoljni v tvoji družbi - vse to odtehta tvoj trud in si rečeš, da je tvoje delo le vredno. Imaš zadoščenje, ker si nekaj posredoval družbi, v kateri živiš. 

V prostem času pa se ukvarjam s povsem drugačnimi stvarmi. Najraje se gibam v naravi - dolgi sprehodi,  s kužki ali brez njih, kolesarjenje z možem, poleti pa plavam v morju - ter opazujem ptice, rože, nebo, ...

Zaradi izjemne ljubezni in povezanosti do narave, ki me spremlja že od malih nog,  sem postala okoljevarstvenica in članica AAG. Najbolj ponosna sem na naš uspeh v zvezi s plinskimi terminali, saj smo se ves čas trudili proti njihovi namestitvi. Skrb za okolje in zdrav življenjski slog je eno mojih prizadevanj, sem tudi zelo občutljiva na krivice, ki se dogajajo na svetu in zelo težko jih sprejemam.

Sem poštena oseba, zelo neposredna, imam rada ljudi in družbo, takoj bi odpisala hinavščino in slabe namere ljudi. Vsem privoščim, da bi dostojno živeli in bili zadovoljni. Hudo mi je, ko slišim in vidim, da nekateri živijo v revščini, so hudo bolni in nesrečni. Če bi lahko, bi jim pomagala.

Moja velika strast je kuhanje. V kuhinji pozabim na vse skrbi in uživam v pripravljanju dobrot. Rada eksperimentiram, kaj novega ustvarim. Vse rada pripravljam - razen mesnih jedi, ki jih ne obvladam - a sladice so moje glavno veselje. 

Imam se za preprosto osebo, ki rada uživa v lepih stvareh, zajemam življenje z veliko žlico, skušam delati dobro, prispevati kaj pozitivnega v družbo in verjamem v dobroto. Prepričana sem, da lahko s poštenostjo, skromnostjo in spoštovanjem do vseh, ki smo na zemlji, ustvarimo boljši svet.

Na seznam kandidatov
  • Deli objavo